The Moor House project transforms a previously disjointed building into a coherent, light filled family home.

The house had been subject to a number of additions and changes since it was first constructed in the 1960s leaving a large floor area, but a confused layout. This time, new additions were minimal; a shallow ground floor extension across the back of the house ties together the previously incongruous rear facade, whilst crisp new dormer windows provide additional light and space to upper bedrooms.

“We have really enjoyed living¬†in our lovely¬†house over the summer!” Client

The internal layout was radically altered to provide more open plan living spaces, along with functional spaces such as a large pantry. Central to this is a new layout is a reconfigured stair screened from the hallway with a vertical oak screen. A new refined palette of internal materials includes oak floors, oak window reveals, bespoke fitted furniture and carefully selected lighting. New large format alu-clad timber doors and windows provide additional daylight as well as access to the rear garden where a new terrace provides socialising space overlooking the lawn.

Back to projects
Array ( [0] => Array ( [id] => 1272 [role] => Main contractor ) [1] => Array ( [id] => 1782 [role] => Windows and doors ) [2] => Array ( [id] => 1784 [role] => Lighting supply ) [3] => Array ( [id] => 2841 [role] => Brick supply ) [4] => Array ( [id] => 1775 [role] => Dormer cladding and windows ) )